MENU

Search Engine

 
enter the phrase you are looking for and select the search areaSearch area:               
Blue 3 newBlue 1 newBlue 2 new

Informacje

Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine

Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine

Category:

Catalogue price: 39.90 PLN
Promotional price: 29.93 PLN
We sell a damaged product at a reduced price 19.95 PLN

If you want to buy such a product, add to cart:

Ta oferta dostępna jest również w promocyjnym pakiecie:

Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four CulturesŁódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine
Łączna wartość produktów w pakiecie: 79,80 zł
Cena za pakiet: 50,00 zł



Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.

Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.

Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.
 
__________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Lodz regional cuisine is a unique cookbook devoted to the culinary traditions of the Lodz region. Authors of the Lodz cuisine of four cultures invite you to take another trip in search of the flavors of the region. This time they set out beyond the boundaries of Lodz - to towns and villages where the culinary heritage is cultivated daily, and traditional delicacies are produced and created in a way unchanged for decades.
 
Learn the regional products, for which the Lodz region is famous, and see how unusual dishes can be prepared from them. You will be assisted by chefs of the best restaurants in the region, who have made dishes from ingredients which have often been forgotten or are overlooked in our daily cooking, and which will delight your palate. See how good is a simple wodzianka soup, find out what trzepka is and see that even an ordinary horseradish can be the hit of the dinner.
 
The book presents nearly 30 recipes for dishes prepared from products traditionally produced in the Lodz region. These are modern, interesting proposals which will allow you to discover anew the culinary richness of the region.
 

Książkę polecają:

 

 

 

Book Details:
Number of pages:108
Format:205 x 270
Binding:twarda
ISBN:978-83-7729-368-3
EAN:9788377293683
Weight:700 g
Fragment of book (pdf):See part of the book

Books on similar subjects:

Konrad Niklewicz
Fabrykacya win owocowych i miodów

Prezentowany reprint to jedna z pierwszych książek, dotyczących wyrobu win owocowych i miodów, wydanych na ziemiach polskich. Jej autorem...
15.90 PLN
11.93 PLN

Marcin J. Szymański
Browary Łodzi i regionu

Czy wiedzą Państwo, jak ważnym trunkiem było piwo w średniowieczu? Leszek Biały odmówił udziału w krucjacie, ponieważ w Ziemi Świ...
59.90 PLN
44.93 PLN

Rafał Tomczyk
Łódź - 99 miejsc

Zachęcamy do odkrycia 99 najciekawszych miejsc Łodzi! Niezwykłe zdjęcia Rafała Tomczyka ukazują potencjał Łodzi skrywany wśród zat...
39.90 PLN
29.93 PLN

Mirosław Jaskulski
Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański. Z dziejów łódzkiej gastronomii do 1914 roku

Książka Mirosława Jaskulskiego Piwo, flaki garnuszkowe, petersburskie bliny i kawior astrachański, czyli z dziejów gastronomii łó...
69.90 PLN
52.43 PLN

Agata Zarębska, Izabella Borowska
Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures

Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym styka...
39.90 PLN
29.93 PLN



Customers who bought this book also bought:

Agata Zarębska, Izabella Borowska
Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures

Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym styka...
39.90 PLN
29.93 PLN

Jerzy Krzywik Kaźmierczyk
Lorneta z meduzą

Polacy nie jedzą. Polacy „zakanszają” – mówi Jerzy Krzywik Kaźmierczyk i zabiera nas w barwną podróż po dawnyc...
36.90 PLN
27.68 PLN

24.90 PLN
18.68 PLN

Anna Kulik, Jacek Perzyński
Sekrety Łodzi cz. 2

Miał bliskie kontakty z mafią, szmuglował alkohol, wyłudził ponad 8 mln dolarów i wspierał kampanię 35. Prezydenta USA Johna F. Kenne...
39.90 PLN
29.93 PLN

Krystyna Ratajska
O niezwykłych łódzkich kawiarniach. U Roszka, Fraszka, Honoratka.

Pozwólmy się ponieść wyobraźni i uchylmy drzwi do niegdyś bardzo znanych, a dziś zapomnianych łódzkich kawiarni. Poczujmy klim...
34.90 PLN
26.18 PLN

×

To shop online, please log in

email:
password:

Every logging into the site means accepting the current Terms of Use.


Can’t remember your password?
Don’t have an account yet?