Księży Młyn Dom Wydawniczy
Powrót do strony głownej
Wszystkie tytuły   |   Nowości   |   Polecamy   |   Promocje   |   Zapowiedzi

Wyszukiwarka

 
wpisz szukaną frazę i wybierz obszar poszukiwańSzukaj w:               
Blue 2 newBlue 1 newBlue 3 new

Informacje




Autor: Agata Zarębska, Izabella Borowska,
Tytuł:

Łódzka kuchnia regionalna - Lodz regional cuisine

Kategoria:

Cena katalogowa: 39.90 zł
Cena promocyjna: 29.93 zł

Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.

Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.

Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.   __________________________________________________________________________________________________________________________________   Lodz regional cuisine is a unique cookbook devoted to the culinary traditions of the Lodz region. Authors of the Lodz cuisine of four cultures invite you to take another trip in search of the flavors of the region. This time they set out beyond the boundaries of Lodz - to towns and villages where the culinary heritage is cultivated daily, and traditional delicacies are produced and created in a way unchanged for decades.   Learn the regional products, for which the Lodz region is famous, and see how unusual dishes can be prepared from them. You will be assisted by chefs of the best restaurants in the region, who have made dishes from ingredients which have often been forgotten or are overlooked in our daily cooking, and which will delight your palate. See how good is a simple wodzianka soup, find out what trzepka is and see that even an ordinary horseradish can be the hit of the dinner.   The book presents nearly 30 recipes for dishes prepared from products traditionally produced in the Lodz region. These are modern, interesting proposals which will allow you to discover anew the culinary richness of the region.  

Książkę polecają:

 

 

 
Szczegóły książki:
Ilość stron:108
Format:205 x 270
Oprawa:twarda
ISBN:978-83-7729-368-3
EAN:9788377293683
Waga:700 g
Fragment ksiązki (pdf):Zobacz fragment książki

Książki o podobnej tematyce:

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili również:

×

Proszę się zalogować.

email:
hasło:

Zalogowanie oznacza akceptację regulaminu w jego obecnym brzmieniu.


Nie pamiętasz hasła?
Nie masz jeszcze konta?