Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi zgodnie Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

X
×

Proszę się zalogować.

email:
hasło:

Zalogowanie oznacza akceptację regulaminu w jego obecnym brzmieniu.


Nie pamiętasz hasła?
Nie masz jeszcze konta?
Powrót do strony głownej
Strona główna Wszystkie tytuły   |   Nowości   |   Polecamy   |   Promocje   |   Zapowiedzi

Wyszukiwarka

 
wpisz szukaną frazę i wybierz obszar poszukiwańSzukaj w:               

Blue 3 newBlue 2 newBlue 1 new
Kategorie

Usługi wydawnicze
i poligraficzne

Informacje

Kontakt
biuro@km.com.pl
42 632 78 61, 42 630 71 17, 602 34 98 02
604 600 800 (codziennie 8-22, także sms)
42 632 78 61, 42 630 71 17
4147954
Kontakt on-line Napisz do nas... Wyślij
ksiezymlyn

Newsletter

Twój adres e-mail:
Prosze wpisać kod pocztowy:
Wyrażam zgodę na przesyłanie Newslettera przez Księży Młyn Dom Wydawniczy. W każdej chwili mogę zrezygnować z jego otrzymywania

Agata Zarębska

Agata Zarębska, współautorka książki Łódzka Kuchnia Regionalna od kilkunastu lat związana jest z gastronomią – prywatnie i zawodowo. W codziennej pracy, wspólnie z Izabellą Borowską doradza, jak otwierać i prowadzić restauracje, tworzy portal Jemy w Łodzi poświęcony kulinarnemu życiu miasta, organizuje wydarzenia i festiwale (m.in. Jemy w Łodzi Food Fest, rozdanie Łódzkich Nagród Kulinarnych, Święto Czekolady czy Ramen Festival) i działa na rzecz promocji lokalnej kuchni.

Od początku działania portalu Jemy w Łodzi zajmuje się łódzkimi tradycjami kulinarnymi, poszukuje ich wielokulturowych korzeni i odkrywa lokalne smaki. Poszukiwania te zaowocowały powstaniem pierwszej książki – Łódzka Kuchnia Czterech Kultur, napisanej wspólnie z Izabellą Borowską. Jej ideą było pokazania bogactwa przedwojennej kuchni łódzkiej i ożywienia zapomnianych przepisów, których unowocześnione wersje na potrzeby publikacji przygotowali szefowie kuchni najlepszych łódzkich restauracji.
Druga, wydana właśnie książka Łódzka Kuchnia Regionalna jest swoistą kontynuacją tej idei. Tym razem autorki postanowiły odkryć tradycyjne smaki województwa łódzkiego. Wyruszyły na poszukiwanie produktów, które wytwarza się w regionie w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. Wybrały blisko 30 z nich i oddały je w ręce świetnych szefów kuchni, którzy przygotowali z nich wspaniałe potrawy. Przepisy na wszystkie z nich trafiły do nowego wydawnictwa.

KSIĄŻKI AUTORA: Agata Zarębska

AutorTytułCenaKup teraz
Agata Zarębska, Izabella Borowska, Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures 39.90 zł
31.92 zł
Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy ...
Agata Zarębska, Izabella Borowska, Łódzka kuchnia regionalna 39.90 zł
31.92 zł
Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autor...

Facebook

Bestseller