Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usługi zgodnie Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

X
×

Proszę się zalogować.

email:
hasło:

Zalogowanie oznacza akceptację regulaminu w jego obecnym brzmieniu.


Nie pamiętasz hasła?
Nie masz jeszcze konta?
Powrót do strony głownej
Strona główna Wszystkie tytuły   |   Nowości   |   Polecamy   |   Promocje   |   Zapowiedzi

Wyszukiwarka

 
wpisz szukaną frazę i wybierz obszar poszukiwańSzukaj w:               

Blue 2 newBlue 3 newBlue 1 new
Kategorie

Usługi wydawnicze
i poligraficzne

Informacje

Kontakt
biuro@km.com.pl
42 632 78 61, 42 630 71 17, 602 34 98 02
604 600 800 (codziennie 8-22, także sms)
42 632 78 61, 42 630 71 17
4147954
Kontakt on-line Napisz do nas... Wyślij
ksiezymlyn

Newsletter

Twój adres e-mail:
Prosze wpisać kod pocztowy:
Wyrażam zgodę na przesyłanie Newslettera przez Księży Młyn Dom Wydawniczy. W każdej chwili mogę zrezygnować z jego otrzymywania

Izabella Borowska

Izabella Borowska, współautorka książki Łódzka Kuchnia Regionalna związana jest ze światem gastronomii od kilkunastu lat. Na co dzień, wspólnie z Agatą Zarębską doradza, jak otwierać i prowadzić restauracje, jest współzałożycielką portalu Jemy w Łodzi w całości poświęconego kulinarnemu życiu miasta, organizuje lokalne wydarzenia (m.in. Jemy w Łodzi Food Fest, rozdanie Łódzkich Nagród Kulinarnych, Święto Czekolady czy Ramen Festival), jest też jurorką w różnego rodzaju tematycznych konkursach (m.in. Festiwalu Zielone Smaki, Tygla Smaku czy Polskiego Producenta Żywności).

To właśnie początki serwisu internetowego Jemy w Łodzi zainicjowały jej poszukiwania lokalnych smaków nierozerwalnie związanych z burzliwą historią miasta. Tak narodziła się książka Łódzka Kuchnia Czterech Kultur. Tym różni się od typowych wydawnictw kucharskich, iż umieszczone w niej przepisy przygotowywali szefowie kuchni znanych restauracji, a każdy rozdział i receptura opatrzone są komentarzem odwołującym się do historii i tradycji.
 
Druga, właśnie wydana książka Łódzka Kuchnia Regionalna jest jej swoistą kontynuacją. Tym razem autorki wyruszają poza granice ziemi obiecanej – do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci. W zamieszczonych przepisach wykorzystano tradycyjne produkty, z których słynie województwo łódzkie, a o pomoc znów poproszono uznanych szefów kuchni.

KSIĄŻKI AUTORA: Izabella Borowska

AutorTytułCenaKup teraz
Agata Zarębska, Izabella Borowska, Łódzka kuchnia czterech kultur - The Lodz Cuisine of Four Cultures 39.90 zł
31.92 zł
Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy ...
Agata Zarębska, Izabella Borowska, Łódzka kuchnia regionalna 39.90 zł
31.92 zł
Łódzka kuchnia regionalna to wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autor...

Facebook

Bestseller